14 Φεβρουαρίου 2014

«Ντολμαδάκια» Εύκολα (Βίκης)



Αχ, αυτή η Βίκη. Όλο ιδέες υπέροχες είναι, αλλά δεν αποφασίζει να τις γράψει στο μπλογκ, αυτό ή άλλο. Η βασική αιτία, πως δεν έχει τις κατάλληλες φωτογραφίες, λέει, για να συνοδέψει τα γραφόμενά της! Τέλος πάντων. Ας παρουσιάσω την ιδέα της. Που μπορεί να γίνει είτε αυτόνομα, είτε σαν συμπλήρωμα. Τι εννοώ: μπορεί να πάρω τα κληματόφυλλα μόνο και μόνο για να φτιάξω το μεζέ αυτόν που δεν είναι ακριβώς ντολμαδάκια, γι' αυτό και τα εισαγωγικά, μπορεί να το κάνω όμως και αν φτιάξω κάτι με κληματόφυλλα και μου περισσέψουν μερικά. Έτσι μου προέκυψε την τελευταία φορά. Είχα μερικά φύλλα κι αντί να τα πετάξω, είπα να τα εκμεταλλευτώ για ένα νοστιμότατο μεζεδάκι. Η ιδέα: να τυλίξω στα φύλλα φέτα και να την ψήσω ούτως ώστε η αρμύρα της φέτας να έρθει να δέσει με την ξυνάδα που έχουν τα φύλλα :) Απλούστατον και μεγαλοφυές.

Υλικά

10 κληματόφυλλα
τυρί φέτα σε κομμάτια
προαιρετικά: ντομάτα σε φέτες

Εκτέλεση

Παίρνω ένα - ένα κληματόφυλλο, βάζω μέσα ένα κομμάτι τυρί και ένα τομάτα, τα τυλίγω και τα ψήνω στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό (αν έχει τομάτα θέλει λίγο παραπάνω) να μαλακώσει το τυρί.

Προσοχή

Αν τα φύλλα είναι φρέσκα πρέπει να τα έχω ζεματίσει. Αν είναι σε άλμη πρέπει να τα ξεπλύνω καλά ώστε να έχουν ξαρμυρίσει τελείως. Όπως όταν είναι να φτιάξω ντολμαδάκιαγιαλαντζήδες).
Παρεμπιπτόντως, μη νομίζει κανένας πως αλλάζει η όψη ανάμεσα στα ψημένα και στα άψητα "ντολμαδάκια". Ιδού η φωτογραφία τους πριν μπούνε στο φούρνο. Για να μην τα μπερδέψω, φωτογράφισα τα έτοιμα σε άλλο φόντο:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.