23 Ιανουαρίου 2014

Σούπα (από Κρέας, Ψάρι ή Κοτόπουλο)

Άλλο ένα φαγητό με ρύζι. Μόνο που εδώ το ρύζι είναι ελάχιστο, ίσα να δέσει η σούπα. Η συνταγή είναι κοινή είτε έχω για πρώτη ύλη το κρέας, είτε το ψάρι, είτε όποιο άλλο υλικό θέλω που όταν το βράσω να δίνει γεύση στο νερό. Έτσι έχω κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, κοτόσουπα, σούπα λαχανικών και πάει λέγοντας, αν και, αυτή η τελευταία μπορεί να φτιαχτεί και χωρίς ρύζι. Για μένα η σούπα πρέπει να είναι αρκούντως ρευστή. Βέβαια, αν μείνει αρκετά σφίγγει από μόνη της, αλλά αν δεν βάλω πολύ ρύζι, είναι καλύτερα. Να είναι σούπα κι όχι σουποπίλαφο:)

Υλικά

Κρέας
1,5 ποτήρι ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι ρύζι
1 αυγό
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω το κρέας (ή ψάρι ή κοτόπουλο). Παίρνω τον ζωμό και τον σουρώνω και καθώς βράζει ρίχνω το ρύζι. Το αφήνω να βράσει ανοικτό 20’. Βγάζω τη σούπα από τη φωτιά και την αυγοκόβω (χτυπάω ένα αυγό με το λεμόνι, ρίχνω λίγο – λίγο ζεστή σούπα και τα ανακατεύω όλα μαζί). Το βάζω στο μάτι να πάρει μια βράσει, ώσπου να δέσει. Αν θέλω, προσθέτω στο πιάτω και λίγο κρέας κλπ ψιλοκομμένο.

Ένα μυστικό

Αν θέλω να βγάλω σούπα σε τραπέζι αλλά δεν έχω χρόνο να την ετοιμάσω τελευταία στιγμή, τι κάνω που η σούπα όπως είπαμε στην αρχή σφίγγει; Είναι απλό: την ετοιμάζω πλήρως (ή έστω χωρίς να την αυγοκόψω) και μετά σουρώνω το ζουμί σ' ένα μπολ και κρατάω χωριστά το ζουμί και χωριστά το ρύζι. Τα ενώνω λίγο πριν τα σερβίρω κι είναι σαν να φτιάχτηκε η σούπα μόλις εκείνη τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.