15 Ιανουαρίου 2014

Αυγά γεμιστά

Έψαχνα ιδέες για να ετοιμάσω κανένα ορεκτικό για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και μου ήρθε ξαφνικά να φτιάξω αυγά γεμιστά. Εύκολος μεζές, απλά υλικά, εξαιρετικής νοστιμιάς, αγαπήθηκε (και καταναλώθηκε) πολύ.

Υλικά

4 αυγά βρασμένα σφιχτά
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα αυγά και τα κόβω στη μέση (συνήθως κατά μήκος, αν θέλω να μοιάζουν βαρκούλες ή κατά πλάτος αν θέλω να μοιάζουν καλαθάκια). Αφαιρώ τους κρόκους και τους βάζω σε ένα μπολ. Τους λιώνω με ένα πιρούνι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Γεμίζω τα άδεια ασπράδια με ένα κουταλάκι. Βάζω από πάνω φυλλαράκια μαϊντανού για χρώμα.

Ιδέες

Αν θέλω να γίνουν πιο όμορφα μπορώ να βάλω τη γέμιση με κορνέ.
  • Βάζω μισή μισή τη μαγιονέζα με γιαούρτι (γίνεται πιο ελαφρύ) ή με τυρί κρέμα.
  • Προσθέτω ζαμπόν ψιλοκομμένο.
  • Αντί για μαϊντανό βάζω κομματάκια πιπεριάς (και σε διάφορα χρώματα) ώστε να μοιάζουν με βαρκάκι με πανί (αλλά παίρνουν μυρωδιά πιπεριάς!)
  • Προσθέτω μια κουταλιά τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.