17 Σεπτεμβρίου 2013

Ρουλάντεν (γεμιστά ρολά κρέατος)

Μια γερμανική συνταγή  σήμερα, που την είχα βάλει στο παλιό μου μπλογκ: Ρουλάντεν (Rouladen), δηλ. γεμιστά ρολά κρέατος.Όταν ήμουνα στη Γερμανία, έβλεπα στο σούπερ μάρκετ να πουλάνε κομμάτια κρέατος που τα λέγανε ρουλάντεν. Συνήθως μοσχαρίσια. Κι έψαχνα πώς μπορώ να τα μαγειρέψω. Ψάχνοντας βρήκα ότι με παρόμοιο τρόπο μπορείς αν φτιάξεις όποιο κρέας θέλεις. Και είναι μια συνταγή μάλλον ελεύθερη. Βάζεις ή βγάζεις υλικά ανάλογα με το τι σου αρέσει (κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ότι οι Γερμανοί θέλουν ακριβείς οδηγίες για τα πάντα)! Επίσης η ποσότητα δεν είναι σταθερή. Ανάλογα για πόσα άτομα θα φτιάξεις, ένα για τον καθένα.

Υλικά

Σνίτσελ (μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή γαλοπούλας, όσα θέλω να φτιάξω!, όχι περασμένα από μηχανή)
μπέικον σε λουρίδες ή σε κύβους
κρεμμύδι
τριμμένο καρότο
λίγη μουστάρδα
μανιτάρια
πιπεριές κομμένες λεπτές
αλάτι, πιπέρι
ζωμό λαχανικών (ή κρέατος ή κρασί άσπρο κλπ)
λάδι

Εκτέλεση

Χτυπάω λίγο κάθε σνίτσελ για να ανοίξει (στη Γερμανία που πουλιούνται έτοιμα ρουλάντεν, δεν χρειάζονται άνοιγμα, είναι σε ικανό μέγεθος για να τυλιχτούνε - τα κόβουν με μηχανή όπως το ζαμπόν - στην Ελλάδα ζητάω απ' το χασάπη να μου κόψει λεπτές φέτες από μοσχάρι που να έχει κάποιο πλάτος αλλά δυσκολεύονται στο να τις κάνουν λεπτές). Απλώνω λίγη μουστάρδα. Τοποθετώ 1 κομμάτι μπέικον, λίγο κρεμμύδι το οποίο έχω κόψει σε ροδέλες και λίγο καρότο τριμμένο και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω, τυλίγω το σνίτσελ σε ρολό και του βάζω οδοντογλυφίδες για να στέκεται (στη Γερμανία υπάρχουν ειδικές μεταλλικές βελόνες που είναι πιο αποτελεσματικές κι έχω πάρει μερικές γιατί οι οδοντογλυφίδες φουσκώνουν απ' το ζουμί και βγαίνουν δύσκολα μετά).
Βάζω σε μια κατσαρόλα λάδι και όταν ζεσταθεί, ρίχνω ένα κρεμμύδι κομμένο στα 4 και στη συνέχεια βάζω και τα ρολά. Όταν τσιγαριστούν ρίχνω ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας, λίγο καρότο τριμμένο, τα μανιτάρια και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν με παίρνει μπορώ να βάλω λαχανικά και μέσα στο ρουλάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.