19 Ιουλίου 2013

Πατατοκολόκυθο

Άλλο ένα φαγητό - σαλάτα. Άρα, άλλη μια παραμετροποιήσιμη συνταγή, προσαρμόζεται εύκολα στην όρεξη του καθενός. Για το καλοκαίρι, μιας και τα υλικά το είναι καλοκαιρινά (άσχετα αν με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μπορούν να βρεθούν και το χειμώνα). Συνήθως βράζω τις πατάτες και υπόλοιπα αρκετά νωρίς ώστε να προλάβουν να κρυώσουν μέχρι την ώρα που θα σερβιριστεί κι είναι ένα δροσιστικό φαγητό και πλήρες. Δεν του λείπει τίποτα. Η παρακάτω δοσολογία είναι για ένα άτομο. Ανάλογα με το πόσοι θα φάνε και τι απ' αυτά θέλουνε είναι κι η ποσότητα που μαγειρεύω. Το πόσο θα βάλει ο καθένας και αν θα τα βάλει όλ' αυτά είναι καθαρά θέμα γούστου.

Υλικά

1 μέτρια πατάτα
2 -3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 μέτρια τομάτα
1 αυγό
λίγο αγγούρι
50 γρ. φέτα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
μαϊντανό
δυόσμο
ρίγανη
αλάτι
λεμόνι
λάδι

Εκτέλεση

Βράζω το αυγό (ή το φτιάχνω ποσέ). Παράλληλα καθαρίζω, πλένω και κόβω την πατάτα, πλένω τα κολοκύθια και το καρότο και τα βράζω όλα μαζί (συνήθως σε χύτρα ταχύτητας, στον ατμό, με 1 ποτήρι νερό και τα υλικά σε δυχτάκι πιο ψηλά, για 3 - 5' απ' τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα). Τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζω τα βρασμένα υλικά (και το αυγό) και περιχύνω με το λεμόνι. Κόβω από πάνω την τομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τα αλατίζω, ρίχνω μέσα και τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, πασπαλίζω με ρίγανη, προσθέτω και το λάδι, τα ανακατεύω όλα μαζί κι είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.