01 Ιουλίου 2013

Κέικ του τρίλεπτου

Η Ειρήνη το διάβασε (ή το άκουσε, δεν είμαι σίγουρος) κάπου, την εντυπωσίασε η περιγραφή, το δοκίμασε, μας το παρουσίασε και μας κατέπληξε. Είναι ένα κεκάκι της στιγμής, για ένα άτομο μόνο. Στις μέρες μας, δεν κάνει κάποιος επίσκεψη χωρίς πρώτα να πάρει τηλέφωνο (εγώ είμαι η εξαίρεση, περνάω από κάπου, σκέφτομαι πως κάποιος φίλος μένει εκεί κοντά και του χτυπάω την πόρτα). Αν λοιπόν αυτός που θα έρθει είναι ήδη κάπου κοντά, και δεν προλαβαίνεις να πας ν' αγοράσεις ένα γλυκό να έχεις να τον τρατάρεις, το κέικ αυτό είναι μια λύση αφού ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας και παρασκευής δεν ξεπερνάει το πεντάλεπτο (το τρίλεπτο του τίτλου αναφέρεται στο χρόνο ψησίματος). Μέχρι να σου χτυπήσει την πόρτα το έχεις ανακατέψει και μέχρι να μπει και να κάτσει είναι έτοιμο ψημένο!

Μια παρατήρηση μόνο: Ένα ολόκληρο αυγό είναι πολύ. Έτσι στη δεύτερη δοκιμή, έφτιαξε διπλή δόση (σε δυο κούπες, βέβαια)  και το ένα αυγό το μοιράσαμε σε δυο κέικ και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο. Εξάλλου, μόνο ένα κέικ θα φτιάξεις για τον επισκέπτη σου; Δεν θα φτιάξεις κι ένα για σένα;

Υλικά

4 κουταλάκια αλεύρι
4 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια κακάο
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
3 κουταλάκια γάλα
3 κουταλάκια ηλιέλαιο
λίγα δημητριακά

Εκτέλεση

Σε μια κούπα του καφέ (με κάθετα κατά το δυνατόν τοιχώματα) προσθέτω τα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας συνέχεια. Ψήνω το μείγμα 3' στο φούρνο μικροκυμάτων στην πιο δυνατή σκάλα (1000W) και έτοιμο ένα υπέροχο κεκάκι.

1 σχόλιο:

  1. Η αλήθεια είναι ότι οπτικά δεν είναι τόσο ωραίο, αλλά γευστικά είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.