09 Ιουνίου 2013

Μακαρόνια Καρμπονάρα

Άλλη μια παραλλαγή μακαρονικών. Καρμπονάρα, η λευκή. Η οδηγίες μιλάνε για αυγά. Εγώ την προτιμώ χωρίς αυτά (που την κάνουν και λίγο σφιχτή). Απλά, βάζω παραπάνω κρέμα γάλακτος. Και μιας και λείπουν τα αυγά δεν υπάρχει λόγος να βράσω τη σάλτσα. Όπως έχω τσιγαρίσει το μπέικον (εντάξει, στη φωτογραφία είναι με ζαμπόν, για πιο λάιτ) και τα μανιτάρια, χαμηλώνω πολύ τη φωτιά (ή και την κλείνω) και ρίχνω το βούτυρο, και τα βρασμένα μακαρόνια περιχύνω με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύω μέχρι να πιουν τα υγρά (αλλά να είναι τόση η κρέμα που να μην γίνουν τελείως στεγνά, να φαίνεται). Το τυρί από πάνω για να φαίνεται ή το βάζω κι αυτό στο τέλος και το ανακατεύω να ψιλολιώσει! Τρίβω και το μείγμα απ' τα χρωματιστά μου πιπέρια και ιδού το αποτέλεσμα.

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή ρικγατόνι
150 γρ. μπέικον (κομμένο σε κύβους ή - αν είνα φέτες - σε μικρότερα κομμάτια)
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
100 γρ. μανιτάρια
αλάτι
4 αυγά
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ελαφριά (25% λιπαρά)
9 κουταλιές παρμεζάνα
4 κουταλιές βούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω τα ζυμαρικά όπως συνήθως. Τα σουρώνω καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή και στο κατσαρόλι που έβρασα τα μακαρόνια - γιατί να λερώσω κι άλλο) βάζω τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τα ψήνω να μαραθούν. Προσθέτω το μπέικον και συνεχίζω να ψήνω μέχρι να γίνει τραγανό. Χτυπάω τα αυγά με την κρέμα και προσθέτω αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο προσθέτοντας και το μείγμα αυγών – κρέμας. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνω τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα και ανακατεύω ελαφρά. Σερβίρω αμέσως με το τυρί και από πάνω το πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.