12 Μαΐου 2013

Γλάσο

Το γλάσο είναι κάτι που χρειάζεται αρκετές φορές στη ζαχαροπλαστική για να στολίσουμε ένα γλυκό του φούρνου. Δεν είναι ούτε φαγητό ούτε γλυκό από μόνο του. Όμως είναι το περιττό που ομορφαίνει. Το χρησιμοποιούμε και για να γράψουμε σε τούρτες ή σε κέικ πασπαλισμένα με ζάχαρη.

Υλικά
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύω το μίγμα και το βάζω σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μερικά λεπτά μέχρι να δέσει. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγη άχνη ακόμα. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και γλασάρω χρησιμοποιώντας κορνέ (αν δεν έχω κορνέ, παίρνω λαδόχαρτο, το κάνω χωνί και κόβω λίγο στη μύτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.