29 Μαΐου 2013

Απόσπαση σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού

Καλά, αυτό τώρα από πού προέκυψε; Πριν ένα μήνα, την τελευταία λειτουργίας των σχολείων πριν τις διακοπές του Πάσχα, βγήκε η προκήρυξη για τις αποσπάσεις για το επόμενο σχολικό έτος. Το πόσοι θα το μάθαιναν ήταν ένα θέμα, αλλά έτσι κι αλλιώς υπήρχε προθεσμία για υποβολή αίτησης μέχρι 14/5, δηλαδή δυο μέρες αφότου θα ξανάνοιγαν τα σχολεία. Η προθεσμία πέρασε, οι όποιες αιτήσεις (πρέπει να) έγιναν και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η σύνταξη των σχετικών πινάκων για να προχωράνε οι διαδικασίες. Και ξαφνικά βγαίνει μια καινούρια ανακοίνωση που παρατείνει την προθεσμία. Μέχρι την Παρασκευή 31/5.  Και μου έρχεται η ερώτηση της αρχής: πώς μας προέκυψε αυτό; Γιατί γίνεται μια τέτοια κίνηση 10 και βάλε μέρες μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας (κάτι που δεν θυμάμαι να έγινε ποτέ ξανά). Εγώ έχω τρεις πιθανές εξηγήσεις. Η μια καλόπιστα κακόπιστη κι η άλλη κακόπιστα κακόπιστη. Και μια τρίτη που ούτε κι αυτή έχει καλόπιστα στοιχεία Κάτι δηλαδή σαν την ταινία "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος". Ας εξηγηθώ:

Περίπτωση πρώτη: Σκέφτηκαν πως οι αρχικές προθεσμίες τους δεν ήταν σωστές (οι μέρες που δόθηκαν ήταν μέσα στις διακοπές) κι έτσι αποφάσισαν να το ξαναπροσπαθήσουν. Κι έβγαλαν την ανακοίνωση αυτή τη βδομάδα που τα σχολεία είναι ακόμα σε αναστάτωση λόγω των πανελλήνιων για να είναι κι αυτή προβληματική:)

Περίπτωση δεύτερη (συνέχεια της πρώτης): Λόγω της ανοργανωσιάς τους που λέγαμε, δεν έγιναν αρκετές αιτήσεις. Δηλαδή μάλλον δεν τους κόφτει και τόσο ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων όσο αυτών που είναι χωρίς επιμίσθιο. Και με την παράταση ελπίζουν να βρεθούν κι άλλοι που θα θελήσουν να πάνε χωρίς χρήμα.

Περίπτωση τρίτη: Κάποιος που έχει μπάρμπα στην Κορώνη (δηλαδή γνωστό στη ΔΙΠΟΔΕ) σκέφτηκε αργά να κάνει αίτηση. Και ο μπάρμπας κανόνισε να βγει αυτή η καινούρια προκήρυξη ώστε να βολευτεί ο άνθρωπος. Δυστυχώς, στο ελληνικό δημόσιο τέτοιες πρακτικές δεν μου είναι καθόλου παράξενες..

Διαλέγεται και παίρνετε. Και οι κατάταξη δεν είναι απαραίτητο να αντιστοιχεί με τις αρχικές διακρίσεις  που ανέφερα.

Παρεμπιπτόντως, έστειλα το απόγευμα την ανακοίνωση σε φίλη που ενδιαφέρεται για απόσπαση και μου απάντηση πριν λίγο αναφέροντας τις ίδιες σκέψεις του γιατί γίνεται αυτό.

2 σχόλια:

  1. Όποια εκδοχή και να διαλέξω κρύβει δουλειά του ποδαριού!
    Πες μου τη γνωμη σου για το παρακάτω:ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σεμινάρια των Κ.Π.Ε.


    Σας ενημερώνουμε ότι, κατά την άποψη μας, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύναται να συμμετέχουν σε σεμινάρια των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε., με την προϋπόθεση ότι δεν εμπλέκονται στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ότι ανήκουν στη Διεύθυνση όπου εδρεύει το Κ.Π.Ε.


    Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
    ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα την ερώτηση. Βλέπεις δεν ξέρω και τι γινόταν μέχρι τώρα με τα ΚΠΕ. Πότε διοργανώνουν σεμινάριο; Και γιατί προέκυψε η ανάγκη διευκρίνισης (που κι αυτή είναι ήξεις αφήξεις.

      Διαγραφή

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.