17 Μαρτίου 2013

Μάφιν Σοφίας

Πολλές συνταγές με μάφιν πέσανε. Η μία φέρνει την άλλη. Μιλάγαμε για πρωινό, η Σοφία πρότεινε μάφιν και είπε πως θα μου στείλει μια συνταγή, τελικά μου έστειλε δύο. Τη μια με τα εντελώς διαιτητικά την έδωσα τις προάλλες, να δώσω και την άλλη σήμερα, να ολοκληρώσω! Κι αυτή είναι σχετικά λάιτ, αν μειωθεί δε και η ζάχαρη στο μισό, όπως προτείνεται, γίνεται ακόμα πιο διαιτητική. Ή μπορεί να φτιαχτεί το μείγμα με τη μισή ζάχαρη, να μπουν κάποια μάφιν σε φορμάκια, να προστεθεί κι άλλη ζάχαρη στο υπόλοιπο μείγμα και να γίνουν δυο ειδών ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλει κανένας. Κι εδώ ισχύει η παρατήρηση που έγινε και στις άλλες συνταγές: να μην ανακατευτούν τα υλικά για πολλή ώρα και να μην χρησιμοποιηθεί μίξερ. Μόνο με ένα κουτάλι και ίσα - ίσα για να γίνει η ανάμειξη! Κι εδώ (ή μάλλον πολύ περισσότερο εδώ) μπορεί να προστεθούν σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτα (όπως στη φωτογραφία) ή κανέλα (οπότε περισσεύει η βανίλια) ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη του καθενός (ή με ποικιλία γεύσεων σε τμήματα του μείγματος:) ).

Υλικά (για καμιά δεκαριά μάφιν)

310 γρ. αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ζάχαρη (ή και τη μισή για πιο λάιτ)
1 αυγό
110 γρ. λάδι
110 γρ. γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζω τον φούρνο να κάψει στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτω τη ζάχαρη, και τα υπόλοιπα υγρά και ανακατεύω. Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια, τα αραδιάζω σ' ένα ταψί και τα ψήνω στο φούρνο για μισή ώρα περίπου (χωρίς να ανοίξω καθόλου την πόρτα του όλη αυτή την ώρα), μέχρι να φτιαχτεί μια ελαφριά κρούστα από πάνω (ή να πετύχει η δοκιμή της οδοντογλυφίδας!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις; Ιδέες; Αντιρρήσεις; Παραλλαγές;
Όλα ευπρόσδεκτα.